Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

Napolitanarna intar Romas hemmaläktare

Ödsligt värre har det varit på Stadio Olimpico under säsongen, förhoppningsvis kan de tillresta Napolitanarna förbättra inramningen.                                      FOTO: Gazzettaworld                                                   

                                                                                                                                                                                     I tre års tid har Napolis supportrar varit bannlysta från bortamatchen mot Roma, men inför morgondagens toppmöte på Stadio Olimpico ser napolitanarna återigen ut att kunna heja fram sitt lag – på Romas hemmaläktare.

 
Människor folkbokförda i den syditalienska regionen Kampanien är alltjämt bannlysta från matchen. Det har dock inte hindrat uppskattningsvis 2000 Napoli-anhängare från att kringgå systemet och köpa biljett på hemmalagets sektioner, enligt Gazzetta Dello Sport. Något som upprör Romas klubbledning som oroar sig för konfrontationer på och utanför arenan mellan klubbarnas supportrar, med sanktioner som följd.

 

En match med ett sorgligt förflutet

Oron är befogad. Mötet har nämligen tidigare år kantats av oroligheter och det hela kulminerade när en Napoli-supporter sköts ihjäl i samband med 2013 års final av Coppa Italia. Sedan dess har bortaföljena till ”Derby del Sole” uteblivit.

 

Men att lagets supportrar ska braka samman på arenan är troligen ingen risk. Polisen har bestämt att höja beredskapen inför matchen och utarbetat en rutt för Napoli-fansen för att minska risken för oroligheter. Den här säsongen har dessutom Stadio Olimpico ständigt ekat halvtom efter bojkott från många Roma-supportrar. Missnöjet grundar sig i polisens beslut att stycka upp den tidigare sammanhängande hemmaläktaren i små sektioner. 

 

 

 

Skrivet av:

adam.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av adam

Kommentera